Élelmiszer ipari takarítás

Takarítás

Az élelmiszeripari üzemek takarítása kulcsfontosságú az élelmiszerbiztonság fenntartása érdekében.

A megfelelő takarítási folyamat biztosítja a szennyeződések eltávolítását, a mikrobiológiai kockázatok csökkentését és a HACCP, IFS, BRC, ISO, HALAL szabványoknak való megfelelést.

szolgáltatásaink

Speciális területek takarítása

– Hűtő- és fagyasztóhelyiségek
– Légtechnikai rendszerek és szellőző
– Padlók, lefolyók és vízelvezetők

Dokumentáció

– Takarítási napló vezetése
– Napi, heti és havi takarítási                feladatok rögzítése
– Felhasznált vegyszerek és eszközök nyilvántartása

Minőségellenőrzés és hibaelhárítás

– ATP-teszt vagy mikrobiológiai vizsgálatok elvégzése
– Ellenőrző lista kitöltése és jegyzőkönyv vezetése

lépésről - lépésre

A kapcsolatfelvételtől a minőség-ellenőrzésig

01

Konzultáció és igényfelmérés

A közös munka első lépése a részletes konzultáció.

  • Feltérképezzük az üzem jellegét, higiéniai zónáit és szabványait (IFS, BRC, HACCP)
  • Megismerjük a termelési környezet sajátosságait és elvárásait
  • Az együttműködés alapja a nyitott kommunikáció és az üzem igényeinek megértése
02

Helyszíni bejárás és kockázatelemzés

Szakembereink helyszíni bejárás során felmérik a takarítandó területeket:

  • Gépészeti berendezések, nehezen hozzáférhető felületek, zónahatárok
  • Víz- és vegyszerhasználati lehetőségek
  • Higiéniai kockázatok és keresztszennyeződés veszélye

A bejárás célja, hogy hatékony és szabálykövető takarítást végezhessünk.

03

Higiéniai terv egyeztetése és optimalizálása

  • Az üzem által biztosított higiéniai terv alapján dolgozunk. Ha a terv már létezik, szakmai szemmel átnézzük, és javaslatokat teszünk a hatékonyság növelésére
  • Ha nincs érvényes higiéniai terv, segítünk kidolgozni egy megfelelőt az előírások mentén
  • Célunk a minőségi, szabályozott és fenntartható takarítás biztosítása
  • Törekszünk a víz- és vegyszerfelhasználás optimalizálására, hogy csökkentsük a költségeket és a környezeti terhelést

04

Dolgozók oktatása és előkészítés

A munkavégzést minden esetben szakemberek által tartott oktatás előzi meg:

  • A takarítók megismerik az üzem higiéniai szabályait, zónáit, és belső előírásait
  • Betanulják a takarítási sorrendet, eszközhasználatot és dokumentációs kötelezettségeket
  • A védőruházatot alapvetően az üzem biztosítja, de igény esetén mi is tudunk megfelelő felszerelést biztosítani

Fontos számunkra a szabálykövető, felkészült munkavégzés.

05

Takarítás kivitelezése a higiéniai terv szerint

A napi munkavégzés során:

  • Minden takarítási feladatot az üzem higiéniai tervének megfelelően végzünk
  • Kizárólag HACCP-kompatibilis eszközöket és tisztítószereket használunk
  • Külön eszközök külön zónákra, a keresztszennyeződés kizárása érdekében
  • A folyamatokat naplózzuk és dokumentáljuk, teljes körű átláthatósággal

06

Minőségellenőrzés és auditkész dokumentáció

  • A takarításokat belső ellenőrzési pontok mentén folyamatosan felügyeljük
  • Dokumentációink megfelelnek az IFS, BRC és HACCP követelményeinek
  • Igény esetén aktívan részt veszünk auditokra való felkészítésben

A célunk minden esetben: kiemelkedő higiéniai állapot és szabványoknak való megfelelés.

Rólunk mondták

Vállalkozóként óriási segítség, hogy ilyen profi takarítószolgálatot találtam. Gyorsak, alaposak, és még a legkisebb részletekre is figyelnek. A lakásom úgy néz ki, mintha új lenne, és az ár is teljesen korrekt!

Kelemen Péter
Vállalkozó

Az üzemünk takarítását bíztuk rájuk, és nem csalódtunk. Makulátlan munkát végeztek és olyan munkakörnyezetet alakítottak ki, hogy nem zavarták a termelést. Profi csapat, csak ajánlani tudom!

Szilágyi Gábor
Üzemvezető

Profi szolgáltatás! Az ipari takarítás náluk nemcsak alapos, hanem gyors is. Minden felület ragyog és a takarítók nagyon udvariasak voltak. Örülök, hogy őket választottuk.

Nagy Gabriella
Irodavezető

Élelmiszerüzemben dolgozunk, ahol a tisztaság kulcsfontosságú és előírás. Ez acsapat tökéletesen ismeri a szigorú előírásokat, és minden takarítás után nyugodt szívvel várjuk az ellenőrzéseket. Gyorsak, precízek, és mindig megbízhatóak

Molnár László
Üzemvezető

A gyártósoraink karbantartását bíztuk rájuk, maximálisan elégedettek vagyunk. Felkészült, gyorsan reagáló csapat.

Rab Péter
Cégvezető

A HACCP rendszer frissítésében és a dolgozók oktatásában is komoly támogatást nyújtottak. Szakmailag felkészült, gyakorlatias csapat

Menyhárt Elena
Cégvezető
Vállalkozása makulátlan tisztaságot érdemel.
Lépjen velünk kapcsolatba!